/// Увага! Відкрито додатковий рейс 05.08.2024 року з України! Встигни скористатися! /// Увага! з 20.07.2024 року в Бремені посадка та висадка пасажирів здійснюється на новому автовокзалі! ///
+38 (050) 015-11-13

Новини

RegionAuto

Як подорожувати на автобусі з дітьми
Блог - 05.04.2023

Як подорожувати на автобусі з дітьми

Літо – улюблена пора більшості людей. Вона тепла, довгоочікувана і насичена враженнями. Вирушаючи в подорож, спочатку визначають спосіб пересування. У кожного свої вподобання (деякі взагалі віддають перевагу автостопу).

Коли у вас є діти, а поїздка повинна бути максимально злагодженою, ви можете сміливо віддати перевагу автобусному туру.

 

 

На що відразу звернути увагу, вибираючи пересування на автобусі?

Мало вільного простору – це один з аспектів, який необхідно враховувати. Ви і ваша дитина будете перебувати на своїх місцях до прибуття в пункт призначення. Можливість розім’ятися (як в поїзді) або зробити персональну зупинку (як в особистому автомобілі) зазвичай відсутня. Але крісла для сидіння зазвичай зручні і дозволяють сидіти тривалий період.

Влітку жарко, цей фактор також слід враховувати. Одяг та взуття підбирається по ситуації. Але вони не повинні тиснути або натирати тіло дитини. Комфорт – ось на що потрібно звернути увагу. Після того, як відбудеться часткова адаптація, можна зняти взуття (воно поки не пригодиться) і дозволити дітям бути в легшому одязі. Кеди або босоніжки можна покласти в сумку, щоб вони не заважали під ногами.

Підбираючи ігри, якими можна зайнятися під час подорожі, враховуйте малий простір і те, що в салоні знаходиться ряд людей. Заважати попутникам нікому б не хотілося, тому обмежтеся тихими і спокійними заняттями. Іграшки – обов’язковий атрибут, що дозволяє зайняти дитя на довгий термін. Але мова йде не про говорячих або співаючих звірів, музичних інструментах, телефонах з батарейками, а тільки найулюбленіших представниках іграшкового світу. До речі, читати книги під час руху не рекомендується, так як вас може загойдати.

 

До чого потрібно бути готовими в процесі подорожі?

Батьки знають свою дитину, так як проводять з нею багато часу. Якщо ви не знаєте, загойдує її чи ні, то спочатку пропонується подорожувати на короткі дистанції. Раптова нудота в дорозі може зіпсувати не тільки ваші плани, але і всіх, хто вибрав аналогічний тур.

Купуючи квитки на автобус, враховуйте місце сидіння. Просіть розмістити вас ближче передніх дверей, але не на протязі. Свіже повітря повинно надходити невеликими порціями. Заздалегідь проконсультувавшись з педіатром з приводу препарату від захитування, ви вчините правильно. Але боротися з морською хворобою можна і за допомогою натуральних продуктів:

  • імбиру;
  • води з лимоном
  • м’ятного чаю;
  • винограду, моркви і лимона.

 

Їжа та напої під час подорожі на автобусі

Фізіологія людини така, що вона не може тривалий час проводити без їжі. Дитячий ж організм має схильність поповнювати свої сили набагато частіше, ніж дорослий. Постійна потреба «щось пожувати» властива більшості дітей. Сухе печиво, горішки, сухофрукти є оптимальним набором продуктів. Ніяких жирних, гострих або екзотичних продуктів! Тим більше, таких що здатні зіпсуватися в перший же день. Отруєння заробити легко, тому краще убезпечити себе і близьких від непотрібних наслідків. Улюблені фрукти або галети зможуть втамувати голод і принести малюкові задоволення.

Пам’ятайте про те, що вода – основна рідина для пиття. Різноманітність рідин для пиття (соки, газована вода, солодкі коктейлі) тут не потрібна.

 

Висновок

Що потрібно взяти з собою в автобус:

  • засоби першої допомоги;
  • зручне взуття та легкий одяг;
  • їжу;
  • тихі іграшки;
  • воду та серветки;
  • невелику ковдрочку і подушку (якщо малюкові випаде можливість поспати – це буде чудово).

Вдалих вам подорожей!