/// Увага! Відкрито додатковий рейс 05.08.2024 року з України! Встигни скористатися! /// Увага! з 20.07.2024 року в Бремені посадка та висадка пасажирів здійснюється на новому автовокзалі! ///
+38 (050) 015-11-13

Новини

RegionAuto

Порядок перетину кордону Німеччини
Перетин кордону - 16.05.2023

Порядок перетину кордону Німеччини

Для того, щоб залишити територію України, будь-якій людині необхідно мати певний пакет документів. Ось їх перелік:

  • Паспорт громадянина України, що дозволяє перетинати кордон;
  • Проїзний документ для неповнолітнього члена сім’ї;
  • Професійне посвідчення;
  • Паспорт службовий.

Цей список офіційних паперів стосується і перетину кордону Німеччини на автобусі. У тому випадку, якщо людина втратить що-небудь з цього списку поза країною, вона зможе повернутися з посвідченням особи з посольства. Але зазвичай поїздки відбуваються вдало.

Регулювання цих процесів відбувається відповідно до основних законів і норм.

Існує ще одна особливість: в’їзд на територію рідної країни не може бути обмежений.

 

Які існують відмітки для перетину кордону Україна – Німеччина?

Основна відмітка про перетинання кордону ставиться при бажанні людини, яка перетинає кордон. Перевірка документів на митниці обов’язкова. При повторному перетині процедура відбувається аналогічно.

На шляху знаходиться Польща, але необхідні документи такі ж, як і в цілому по Європі. Поїздка автобусом відбувається за налагодженою схемою руху, а всі необхідні умови повідомляють заздалегідь.

Всім відомо про існування Шенгенської зони. У таку умовну територію об’єднані такі країни: Німеччина, Італія, Франція, Греція, Кіпр і ще 21 держава. Це означає, що вони розділені умовно і в цілому мають схожі правила в’їзду і виїзду, визначені загальні умови для роботи консульств. Існують і особливі правила для мігрантів з третіх країн, прописані в законі. Члени країн всередині Шенгенської зони можуть подорожувати без візи. Це також означає і те, що видана в Польщі віза дозволяє перетинати кордон перерахованих вище держав. Повторна видача офіційних паперів не потрібна.

 

Існуючі особливості проїзду кордонів Шенгенської зони

Як відомо, перетин кордонів – це злагоджений процес, що вимагає узгодженого алгоритму дій. Вам слід знати про те, що візу потрібно замовляти всередині тієї країни, в якій ви плануєте перебувати. При транзитному пересуванні потрібно повторно показувати, що всі документи в порядку.

У місті Страсбург ведеться єдиний реєстр іноземців. Велика база даних точно визначає місце офіційного перебування людини, яка перетнула кордон. Комп’ютеризована система зберігає відомості про те, яка людина і в якій митниці здійснила реєстрацію. Там же знаходиться і список людей, яких зовсім не чекають за кордоном. Він постійно оновлюється і включає в себе всю необхідну інформацію про ту чи іншу особистість, яка здійснила незаконний вчинок. Заборона на в’їзд в Шенгенську зону може діяти на період до десяти і більше років (це визначає тяжкість вчиненого вчинку).

 

Загальні правила перебування в Шенгенській зоні

В цілому іноземцю можна перебувати в країнах Шенгену близько 180 днів на рік. При цьому квота для піврічного перебування в Німеччині – 90 днів. Півріччя відраховується з моменту першого перетину кордону. По закінченню можливого терміну перебування всередині держави, вас ввічливо попросять її покинути.

Вважається, що термін отримання візи становить близько чотирьох тижнів. Тобто, у вас буде цілий місяць, щоб зібрати всі необхідні для поїздки речі. Якщо є два закордонні паспорти, то необхідно буде показувати їх обидва.

Існує спеціальна форма – анкета, яка заповнюється людиною, що виїжджає особисто. Для подорожей з дітьми потрібно надати ксерокс свідоцтва про народження та дозвіл батьків, якщо поїздка відбувається без мами чи тата.