/// Увага! Відкрито додатковий рейс 05.08.2024 року з України! Встигни скористатися! /// Увага! з 20.07.2024 року в Бремені посадка та висадка пасажирів здійснюється на новому автовокзалі! ///
+38 (050) 015-11-13

Новини

RegionAuto

Митні вимоги України. Вимоги і правила з ввезення і вивезення
Блог - 23.09.2022

Митні вимоги України. Вимоги і правила з ввезення і вивезення

Оформлення декларації – це головна умова, яке необхідно дотримуватися при ввезенні та / або вивезенні товару через українську митницю під час поїздки в Німеччину . У декларації має зазначатися кількість місць особистого багажу, включаючи ручну поклажу, цінності, сума готівки (суми до $ 300 декларувати не обов’язково).

 

ДЕКЛАРУВАННЯ ГОТІВКИ

Суми в межах до $ 10 000 громадяни України мають право вільно ввозити в країну без спеціальних довідок з інформацією про їх походження, однак їх потрібно включити в декларацію.

Суми, що перевищують цей ліміт, вимагають документального підтвердження їх походження.

Суми понад $ 10 000, якщо їх ввозять в Україну нерезиденти країни, вимагають також документального підтвердження того на які потреби призначені ввезені гроші. Дозвіл на ввезення суми понад 10 000 $ видає начальник митниці.

 

ОГЛЯД БАГАЖУ

Перетинаючи кордон, громадяни повинні пред’явити декларацію, відкрити багаж і продемонструвати службовцю митниці всі цінності, які є в декларації.

Процес огляду має право бути конфіденційним, проводитися без присутності третіх осіб. Громадянин має право спостерігати за процесом огляду речей, а в разі неможливості провезти певні предмети має право залишити їх на відповідальне зберігання на митниці.

Предмети, ввезені в Україну із зобов’язанням зворотного вивезення повинні бути вивезені в установлені терміни, а в разі порушень цих умов, накладається штраф (мінімальна зарплата і конфіскат).

 

ТЮТЮН І СПИРТНЕ

Дозволений безмитний вивіз спиртного (особам після 21 року) і тютюну (особам після 16 років) через митницю України:

  • Міцні напої – до 1 л;
  • Вино – до 2л;
  • Пиво – до 10л;
  • Сигарети – до 200г або 200шт.

Предмети культурної цінності на вивіз без спеціального дозволу від Міністерства культури

  • Особисті медалі, ордени та інші нагороди з документами на них;
  • Задекларовані цінності;
  • Предмети мистецтва та народного ремісництва радянського походження з чеками про покупку;
  • Авторські або серійні графіка і живопис не раніше 1960 р.;
  • Поштові марки, сувенірні предмети, випущені серійним виробництвом не раніше 1970 г.

Нерезиденти України, фізособи можуть здійснювати грошові перекази і перевозити в Україну валюту іноземних держав з РФ в сумах, що не перевищують раніше ввезених з пред’явленням документів про ввезення / перекладі / пересилання їх в РФ. Громадянин РФ може вивезти з України до 10 000 грн, задекларувавши суму готівки в митній декларації, а також 1 000 на умовах усної декларації.

 

ВИВІЗ СУВЕНІРІВ І КУЛЬТУРНИХ ПРЕДМЕТІВ З УКРАЇНИ

Сувенірна продукція та предмети культурної цінності сучасного серійного виробництва не вимагають додаткових дозвільних документів і довідок на вивезення. Однак, навіть якщо на руках є чеки про покупку, краще при вивезенні картини або сувеніра отримати довідку в представництві після проведення оцінки предмета.

Свідоцтво видається протягом місяця після оцінки комісією (співробітники музеїв, фахівці мистецтва, культури, архівів). Щоб отримати свідоцтво потрібно написати заяву на ім’я керівника контролюючого органу, надати дані власника два фото 13 × 18 із зображенням вивозиться предмета і два примірники списку вивозяться предметів.

 

ВВЕЗЕННЯ І ВИВІЗ ВАЛЮТИ В УКРАЇНУ

З України особи-резиденти і нерезиденти можуть:

  • Увезти в Україну і вивезти з України суми не більше 1 000 грн без вікових обмежень на умовах усного декларування;
  • Вивезти з України суми до 10 000 грн з обов’язковим їх зазначенням у декларації без вікових обмежень.
  • Суми більше 10 000 грн можуть ввозитися і вивозитися громадянами України і нерезидентами країни, якщо буде пред’явлена ​​окрема ліцензія Нацбанку України.
  • Увезти в Україну суми в тому ж обсязі, що раніше були вивезені з зазначенням в митній декларації.
  • Вивезти валюту іноземних держав, раніше ввезену за митною декларацією в Україні;
  • Вивезти суму до $ 1 000 (або її еквівалент в будь-який інший валюті) без вікових обмежень на підставі чеків;
  • Вивезти суму до $ 5 000 (або її еквівалент в будь-який інший валюті), знятих з особистих рахунків уповноваженого банку України або купленої в касі цього банку на підставі чеків.